topbella

I LOVE BOOK!!!

Dengan nama Allah yg Maha Pengasih..
Alhamdulillah Allah izin untuk yott tulis lagi..
Moga Dia terus bg peluang untuk kte mnjadi yg TERBAEK!

Sabtu yg lepas, yott and 3 orang rumet yott yg first class senget pg ke Pesta Buku 2011. honestly, ni first tme yott pg pesta buku nh. before nh, asal pesta buku start je yott msti kat johor. asal yott kat Johor je msti pesta buku start tme tue. huh! okeh, mmg bukan salah pesta buku tue kalau dy nak buat tme bila pown, tp sebagai manusia biasa, yott ada perasaan terkilan sbb tak dpt pg... tapi alhamdulillah akhirnya, selepas 17 eh, 18 19 tahun, yott berjaya gak jejakkan kaki ke pesta buku ANTARABANGSA nh... alhamdulillah!! sonok beb~!! hehe...

so, malam tue kami huda and Intan tdo awal.. yott and k.mira menonton movie belajar bahasa asing agar sekiranya esok kami berjumpa dengan orang bangsa laen, kami boleh bertutur dengan elok. okeh, yott tau tak mungkin ada orang korea nak pg pesta buku yg melonggok2 buku bahasa malaysia tue tapi tak mustahil, kan?? kan?? hee. pagi tu kami bangun awal sangat, sebab nak pg kol 7.30am. Alhamdulillah, janji kami bukan janji melayu. 7.30am tepat kami betolak ke KTM.
kol 7.30 kot~pecah rekod!!


haa, nk tunjuk baby yg yott jmpa tme kat lam KTM:
oh silap, maaf.... tak mungkin laa KTM punya kusi cmnh~haha
perlu ke baby yg ko jmpa tu pakai headphone yott?? huh!
nie laa pic baby KTM tue yg sebenar2nya. baru 3 minggu da dbawa merantau naek KTM. untung tak untung kowg ase??? sepanjang +- 30minit yott dok sebelah baby nh, ase wndu sangat kat mak.. yelah, tengok mak baby nh jaga baby nh, peluk, cium, bagi susu sume.. padan laa kte di ajar berdoa cmnh: Ya Allah, kau kasihi dan sayangilah ibubapaku seperti mana mereka mengasihi aku seperti aku masih KECIL. Kenapa ketika KECIL?? haa, betul. kerana pada waktu itulah mereka boleh mempamerkan kasih sayang mereka tanpa bantahan. I mean, tme kekecik laa mereka dok peluk cium kte, and kte tak bantah tapi makin mntak.. kan?? kan?? cuba bila da besa nh ttbe mak peluk cium kte cm tme kekecik kat lam KTM, xke kte malu...?? hmm, bukan nak kte kte tak sayang mak abah. tapi bukan sunnatullah laa parent tium tme da besa... dehh~lately mmg cepat tacing kalau tengok kasih sayang antara mak and anak nh. mungkin sbb yott da besa kot. haa~ ^_^v mak, miss U!!

tme pg MidValley lak, tengok2 ada pameran perfume playboy kat situ. tapi bukan tu yg yott nak highlight, lantak arr apa brand pown yg nak wt promotion.. cme.... cme.... pakaian mereka tue. oh well, member yot kte, "alaa, biasalah tue yott~KL kot.." hmm, kenapa orang selalu kaitkan bnda2 nh ngan KL?? tak semestinya.. kan orang KL, kan?? tapi bukan negeri jugak yg yott nak highlight. yg yott nak stress out kat sini adalah orang yg pakai skirt + baju ketat tue orang ISLAM. eh, kawan yott cakap, "bukan semua orang melayu Islam..." oh no no no... tau tak, dalam perlembagaan, salah satu ciri2 melayu adalah dia WAJIB beragama ISLAM. kenapa?? oh yg tue mmg yott xdapat nak cte, sbb bukan yott yg gubal perlembagaan..
tme tengok gadis2 nh, yott tefikir satu perkara.. apa agaknya perasaan ibu ayah diorang tengok anak2 pakai cmtue ek?? hmm, jom sme2 kte PKkan....

sementara tunggu K.ju....

sampai kat stesen Bandar Tasik Selatan lebih kurang pukul 9.30am. then kami tunggu k.jue ntuk bergerak bersama2 ke PWTC. tapi memandangkan yott mudah rasa jemu tambah2 bila tengok lrt, komuter, putra bergerak silih berganti, yott mengambil keputusan ntuk pergi ke PWTC dulu. sorii k.ju.. actually, I'm still guilty. huhu~ alhamdulillah k.ju tak marah tak tunjuk sgt k,ju marah... gomen~ :(


huh?? bukti yott kat pesta buku?? oh maaf, tak sempat langsung2 nak amek gambar kat Pesta buku. almaklumlah, yott pg pesta buku bukan untuk bergambar, tapi untuk mencari dan membeli buku, hee. honestly, agak kecewa sbb mempunyai duit yg sedikit. jadi xdapat nak borong SEMUA buku yg yott suka.. wuu... yg paling besh, dari kat pesta buku lagi soh k.mira tolong amekkan yott satu belon tapi tak dapat2. ttbe tme kat stesen LRT, Allah hadiahkan yott belon wane purple. I loike~VERY much!! hehe. dengan adanya belon pepel tue, yott dapat jadi pemandu arah pelancong buat rombongan cik kiah yg laen. haha. suke3~! thanks gk kat semua sbb tak malu still jalan ngan yott rapat2 dengan jarak yg AGAK rapat macam yott bukan budak2 yg sangat gumbira bawak belon... ehee..
kalian TERBAIK!!~ k.ju, Huda, Intan, Silah and k.Mira.. LURV U!!

sebenarnya, pg ke Pesta Buku nh banyak mengajar dan memberi pengajaran pd yott.. pasal environment, pasal sifat and kelakuan org... hmm, macam2 beb~ tapi ckgu kate jangan express semua kat lam blog. simpan sikit untuk kte je tahu. hee. peace~ yott nak jadi anak murid yg baek, thats y yott ikut. lalalaaa....

yott sayang kalian~FILLAH!!


so pall, rajin2lah baca buku!
lets improve ourselves to be the best!

3 comments:

Shila said...

amboi!ble mse plak ktorg nk jln ngn yott rapat2 time yott pegang belon 2?
kanak2 ribena tol!haha

yatOdNpv said...
This comment has been removed by the author.
yatOdNpv said...

salam yott thnx for the nice pics..love n miss u so muchhh !!! take care ek !! ^_^
(kak joo)

My Photo
Mohamad's daughter
a khalifatullah, having an iman that always go up and down.. like 12321...
View my complete profile