topbella

Terima kasih, kakak...

Dengan nama Allah yang Maha Penyayang..
Semoga kita semua ddalam perlindungan Allah..

Alhamdulillah, Allah izinkn lagi aku menulis..
well, post kali nh istimewa ket..
sbb aku tulis KHAS untuk akak yg amat aku syg~
Durratun Nasuha Mohamad

kakak...
banyak yg aku xtau psl dye...

glitter-graphics.com
dye ske bnda cute2,
dye ske purple and blue colour,
dye ske wangian...
dye ske rame2...
dye ske masak..

dye ske cokelat...
hurmm, ada ag...
tapi lpe~ hi2..

Hurmm, akak aku nie SANGAT baik...

skarang nh pown, tme aku dok dpn komp..
dye ada kat dapur, sibuk siapkan mknn tengah hari kami..
almaklumlah, kami tinggal berdua je skarang kt umah..
aku ada gak tolong2 sikit, tapi...
dsebabkan dye kakak, dye yg BANYAK wat kje umah..
he2, cian kakak....

kakak aku SANGAT baik..
pernah satu wktu dulu..
tme aku Form 2, Allah izin aku dmam...
aku btol2 tak sda wktu tue..
kawan2 aku kte dmam aku twok sgt2..
smpai aku cakap mnda bukan2.. (..??)
aku ingat ag, malam tu akak jge aku..
dye soh aku baring kat katil dye,
dye tdo duduk tepi katil..
sbb bila aku tejaga,
dye akan turut tejaga sme..
btol2kan selimut aku..
lap badan aku yg panas...
dye tlg aku amek wudhu',
and ajar aku solat duduk..

hurmm, terima kasih kakak...

kakak aku SANGAT baik..
pnah satu ketika dulu aku ada wt hal..
aku amek hp kawan dye,
bg kat pengawas..
tme tu kawan aku yg pnjam,
dye dok begayut ngan bf dye..
smpai satu tahap tu aku xleh tahan da..
so, aku amek arr hp tue..
kawan aku ni pown ngadu kat 'BIG sis' dye tue..
malam tu aku kne serang..
aku ingat ag, tme tu aku dok tepi tangga..
tetiba datang dua orang senior...
pastu, .....................................................................

( terpaksa dirahsiakn demi mnjaga hati semua pihak~ )
tme tu ntah arr, aku jadi x pasti pe yg aku wt..
x pasti btol tak pe yg aku dah buat...
aku pown apa ag, masuk bilik dan nangis..

rumet aku lari2 pg jumpa kakak aku..
dye ngadu and cerita semua...
owg cerita kat aku, akak aku pg jmpa kwn dye..
kakak aku settlekan semua..
sbb pastu, aku xde kne ugut2 g..
hurmm, dye x pk pown yg bila dye wt cmtue,
mgkin persahabatan dye and kwn dye bleh jd retak..
bila aku cakap cmtue kat akak,
dye kte.. " adik akak lagi penting..."
hurmm, terima kasih kakak.....

kakak aku SANGAT baik....
kami selalu cerita2 psl diri msg2 sblum tdo..
dye cerita pasal diri dye, kakak angkat dye,
kawan2 dye, keluarga kami...
macam tu gak aku...
tapi aku yg banyak bercakap..
dye msti akan dnga je...
and kadang2 dye cerita..
tu pown bila aku da diam..
tapi bila dye cerita,
aku slalu sakitkan aty dye..
kakak aku owangnye lembut...
dye cakap pown slow je..
dye slalu bg nasihat dihujung cerita dye..

smpai kdg2 aku ttdo.. hu3
tp dye tak marah pown....
dye msti kjut soh aku tdo btol2....
hurmm, terima kasih kakak....


glitter-graphics.com
kakak aku SANGAT baik...
kalau pg jalan ke mne2,
dye msti akan bwk cenderahati ntuk aku..
dye tak lokek blanja aku pape yg aku nak..
bila aku mntak tolong, dye akan twos tolong..
bila aku nak jalan pg mne2 and perlukan kwn,
dyelah kawan aku yg PALING BAIK...
walaupun dye ada banyak kje, dye msti tman aku..
dye tak pnah merungut...
dye jarang jd orang last yg wish kalau aku happy...
aku tau, aku nampak...
dye slalu berkorban ntuk kegembiraan aku...
walaupun kadang2 mnda tu wt dye sedih...
hurmm, terima kasih and mntak maaf kakak....

kakak aku SANGAT baik....
bila aku sedih, dye msti ada kt cc aku...
bila aku nangis, dye msti ada ntuk pujuk aku..
bila aku gembira, dyelah yg meraikannya..
bila aku kecewa, dyelah yg bg kata2 semangat...
tapi....

kakak aku amat tabah....
aku jarang tgk dye sedih..
aku jarang tgk dye nangis...
pandai dye sembunyikan perasaan dye..
tapi aku tau...

dye banyak nangis.....
maaf, kakak...
sbb yott bukan adik yg baik ntuk akak...

kakak aku adalah inspirasi aku..
banyak bnda yg aku nak contohi dye..
selalunya, dialah penyelamat aku..
slalu ingatkan aku kat Allah...
slalu sokong aku even owg sekeliling blame ku..
dialah kakak TERBAIK!!

banyak lagi bnda yg aku nak tulis..
tapi skarang da wktu2 terakhir ntuk aku gne komp ntuk hari nie...
so, before kne marah...
baik aku off dulu... hu3~

post nh aku wat ntuk kakak aku sbb...

akak, maaf sbb yott bukan adik yg baik ntuk akak.. tapi...
yott akan berusaha mnjadi adik ang kwn yg lebih baik ntuk akak..
yott tak reti nak cakap dpn2 yg yott sayang akak..
tapi ketahuilah yg...


YOTT SAYANG AKAK SANGAT2....
TERIMA KASIH DAN MINTA MAAF,
NTUK SEGALANYA~

berusaha ntuk mnjadi yg terbaik di sisi NYA....!!

3 comments:

abid abdi said...

mesti terharu si kakak tuh bila baca entry ni..
heheh

bila kehidupan kita bahagia ja, satu hari allah akan uji. tika ujian itu di turunkan, jgn sekali kamu lemah..

begitu juga dalam hubungan kekeluargaan.....

moga kekal bahagia...

heartblooming said...

hehehe...ngn basyirah r kn..sdih lak bc...klu ana...malu...ske tulih kat tmpt rahsia...

Fatinah Sabri said...

assalamualaikum..
suka baca blog ni.teruskan blogging ok..smg ia bermanfaat,dikira sbg ibadah..

My Photo
Mohamad's daughter
a khalifatullah, having an iman that always go up and down.. like 12321...
View my complete profile