topbella

saya bangga jadi anak malaysia!

Dengan nama Allah yg Maha Menolong..
Assalamualaikum warahmatullah...

 Malaysia~ oh tanah airku...
(nyanyi dalam hati sahaja okeh!)

alhamdulillah... post nh dilakukan ketika 10 minit lagi permainan antara Indonesia dan Malaysia habis. Perlawanan apa?? Piala AFF Suzuki laa..[bg siapa2 yg tak tahu]. ada ke orang yg tak tau masalahnya?? [except orang yg xde TV laa] Well, mmg semangat sedang berkobar-kobar. Satu family + m.cik + kazen telompat-lompat duduk dengan tenang bersemangat. Alhamdulillah, macam yg termaktub dalam Islam, sukan nh penting gak ntuk kemuslahatan bersama.hee..

Sebelum2 nh, tak ppenah yott tengok bola. Ehee. Honestly, my family bukan stail jenis yg tengok2 bola nh. Maybe sbb before nh tak penah masuk World Cup kot. haha. Tapi ttbe adik bajet macho yott bersekolah kat Kelantan. Dia start jadi gila sungguh bola bila masuk sek men laa.. Dapat2 kat Kelantan lak, kira antara fc yg famous laa gak kat Malaysia nh. semua player Kelantan dihafalnya.. haish laa.. Anak abah yg bernama Muhammad Haziq nh laa yg kaki bola dalam family nh. Dia laa yg dok pengaruh kami semua tengok bola bersama-sama.. Cne laa aku leh tepengaruh gak.. -_-"
 ni laa adek betuah tuee~

So, bermula dengan perlawanan di Stadium Bukit Jalil, Indonesia telah ditinggalkan oleh Malaysia dengan 0-3. Hmm, pandai Malaysia maen, best betul tgk tme malam tue. Kami sekeluarga rush dari Batu Pahat semata- mata melayan karenah Muhammad Haziq yg mungkin akan diserang sawan sekiranya tidak menonton bola malam tue. haha. Lepas kalah, mcm2 laa orang2 Indon nh tuduh Malaysia. Antara yg menjadi isu panas:
  1. Indonesia kalah sebab mata penjaga gol kne laser, silau.
  2. Malaysia pown ada gak pemain import, si Mahali and S.Kunalan. Haish!
  3. Malaysia guna ilmu hitam. ait???
macam2 laa diorang nh. Lucu mendengarnya. Siap tunggu kat stadium semalaman ntuk piala AFF kat Indonesia nh. Pehal? Takut Malaysia bawak bomoh siam masuk menjampi ke?? ish3. Malaysia and Indonesiakan dua2 negara Islam. Lek arr. Menang kalah adat petandingan broo...
eh2, Malaysia kne laser ke nh?? Malaysia kne laser JUGAK ke??

Ppe pown, salute gak arr kat semua pemain Indonesia and Malaysia kat padang tadi. Well, da nama pown profesional ye tak?? Bila telanggar, tersentuh, terempuh ke, dengan suka relanya depa bangun and ckp x pape. siap tolong angkat kawan yg jatuh ag, even belainan negara.. haa, semangat kesukanan cmnh arr yg kte nak! xmo gadoh2... maen ntuk sihat beb! [tapi alang2 da maen, menang lagi bagus! hee]

Congratulatulation pd semua player!! cntek corak prmainan kalian! Dalam ramai2 pemain nh, yott takde laa kenal semua orang. Of couze salah sowg pemain yg yott kenal adalah men in red, Khairul Fahmi; penjaga gol tercekap Malaysia. Wah2, hebat sungguh budak kelantan nh. Well, even akhirnya Indonesia berjaya kalahkan Malaysia 2-1, tapi dia nh da banyak kali pertahankan gawang Malaysia. Punya banyak asakan dari pemain2 indon terutama Bambang, Nasuha(nama akak yott tue!) dan Gonzalez, tp cuma 2 yg tebolos. Tu pown nasib2 je.. [cam gagal nak terima kenyataan je, haha] But overall, bagus arr budak Fahmi nh maen. Thats y Rajagopal berani letakkan dia sebagai benteng pertahanan terakhir Malaysia. ingat senang ke?? Susah oo..Bukan takat nama negara yg harum, but Kelantan gak.. alhamdulillah! [eh, npe masukkan nama Kelantan nh?? ehee..] Chaiyok arr Fahmi!
Lepas tangkap bola bila msti guling2 dulu. hehe. Ada stye~
 kenal safee and shahrul he mmula. tgk Hot.fm baru kenal shafiq brade no 8 -_-'
Shahrul and Safee. Fuh! Kombinasi 2S nh mmg meletop habes! Kau amek, aku sumbat. Kau hantar, aku amek. Kau sepak, aku tanduk. hehe. Dua orang pemain muda nh mmg hebat. Siap meletop-letop ag Safee, dpt Top Score gitu. Kesian gak kat Shahrul nh, baru je walimah. Alhamdulillah menang, dpt gak hadiahkan medal emas pd isteri tercinta. ^_^ Lepas2 nh, anak2 Malaysia toksah laa dok bangga2kan sgt Arsenal ke, MU ke, whatsoever laa lagi... Tengok skrg, abang2 @ adik2 kmu dah pown buktikan Malaysia Boleh! haa... ternyata, negara Islam mcm Malaysia pown hebat tw! Then, right away lepas keputusan diumumkan, tme nak amek adiah tu, yott pown bediri laa depan TV ngan mmegang hp ntuk menangkap picture Malaysia amek hadiah. Almaklumlah, this is the first tme, right? syukurlaah.. merasa gak kita dok kat negara yg penah manjadi juara AFF Suzuki, kan?? hhee. Alhamdulillah. Allahuakbar! So, this is the picture. Mmg kualiti pic tak bagus, jgn arr marah yott~ hp nokia 2630 lorr.. Banyak berjasa nh... ^_^v
Alhamdulillah! AllahuAkbar!
 Malaysia Champion!
Team Indonesia. Second Place. Congratulation~!!




kalau anak2 muda nh boleh, npe kita xleh lak??? mereka berjuang lam arena sukan bola sepak. perlukan stamina fizikal and mental yg kuat. kita yg hanya duduk dan mmbaca buku nh boleh buat better, kan?? kan??
[pesanan ntuk diri sendiri and rakan2 lain]

habis tulis post lepas bberapa jam petandingan habes. huh~ loser tol! -.-'
lets improve ourselves to be the best!

1 comments:

Shila said...

semangat btol minah ni tulis psl bola..br nk ngaku ank m'sia ek?suju mne suju?haha
btw,da bley wat line dkt word 2..tahniah! =D

My Photo
Mohamad's daughter
a khalifatullah, having an iman that always go up and down.. like 12321...
View my complete profile